Skylning af automatgearkasser

En Automatgearkasse skal vedligeholdes der sidder et oliefilter og  gearolie som med jævne mellemrum skal udskiftes. Hos Madsens Auto har vi en speciel skylle maskine til udskiftning af automatgearolie. Ved at skylle gearkassen med denne maskine kan vi udskifte 100% af gearolie. Et traditionelt olieskift på gearkassen er ikke altid nok, da der stadig vil være en del gammelt olie i gearkassen (op til 40%).

Når vi skyller en gearkasse skyller vi først den gamle gearolie ud af gearkassen, så bliver bundkaret afmonteret, oliefilteret bliver udskiftet, bundkaret bliver renset og monteret igen, så skyller vi automatgearkassen med ny olie indtil den til sidst er helt klar og ren. Gearoliestanden bliver efterfølgende kontrolleret efter producentens forskrifter.  Der bruges mellem 12-20 liter olie hver gang, alt afhængig af gearkasse type og bil.

Ved at skylle automatgearkassen bliver gammelt olie, slam, slidpartikler og evt. vand/fugt skyllet ud… Så olien i hele systemet bliver skiftet også i rør, slanger, gearoliekøler, konverter osv…

Hvis f.eks. automatgearkassen er længe om at skifte gear, skifter dårligt eller ryster/hakker ved acceleration kan en skylning ofte afhjælpe problemet. Vi anbefaler en skylning af automatgearkassen for hver 60- 90.000 km. Gør dette og det kan forlænge levetiden på gearkassen.

Bestil allerede nu tid til at få skyllet din automatgearkasse på tlf. 2670 3413 eller på vores onlinebooking.